Heeft u een akoestisch project waar wij u mee kunnen helpen?

RUIMTE & KANTOOR AKOESTIEK

Akoestiek in open kantoren

Met een verschuiving van werkplekken in traditionele hokjesstijl naar open kantoren, mag de akoestiek op de werkplek niet over het hoofd worden gezien. Zonder akoestische barrières wordt de het geluid van gesprekken, telefoons en toetsenbordklikken versterkt, wat kan leiden tot een afname van de productiviteit als gevolg van afleiding. De eerste stap van de oplossing is het analyseren van de situatie door het meten van de nagalmtijd in de kantoorruimte.

Akoestische RT-60 metingen

AF Consulting beschikt over professionele meet apparatuur van de Zwitserse firma “NTi Audio” om de nagalmtijd in vergaderruimtes en kantoren op te meten. Nagalm is een van de belangrijkste akoestische kenmerken van een ruimte en beïnvloedt de spraakverstaanbaarheid. Wij bieden een compleet testrapport voor-en na de aanpassingen.

Wat is nagalmtijd?

Geluid dat in een kamer wordt geproduceerd, zal herhaaldelijk stoten op reflecterende oppervlakken zoals de vloer, muren, plafond, ramen of tafels terwijl het geleidelijk energie verliest. Wanneer deze reflecties zich met elkaar vermengen, ontstaan de fenomenen die bekend staan als nagalm. Nagalm is dus een verzameling van vele reflecties van geluid. Nagalmtijd is een maat voor de tijd die nodig is om geluid te reflecteren om te “vervagen” in een afgesloten gebied nadat de bron van het geluid is gestopt. Nagalmtijd is belangrijk om te bepalen hoe een ruimte reageert op akoestisch geluid.

Akoestische verbeteringen door AF Consulting

We hebben een breed scala aan producten ontworpen om het akoestisch comfort in vergaderruimtes en kantoren te verbeteren. Al deze producten worden gemaakt in België met een vleugje mooi design en functionaliteit. We gebruiken voornamelijk producten op basis van natuurlijke wolvilt in combinatie met steenwol en/of gerecycleerd polyester (PET-flessen).

Installatie op de werf

We hebben een eigen installatieteam met toptechnici, dankzij onze kennis van industriële lijmsystemen kunnen we werken met onzichtbare bevestigingen. Ons team is flexibel en we spelen zeer snel in op al uw eisen en wensen.

LIJM EXPERTISE

Verkoopondersteuning en marketing

AF consulting biedt zijn 25 jarige expertise aan in industriële lijmen en tapes om de klant naar de juiste partners te begeleiden. Wij werken als free-lance sales, project based inquiries, marktonderzoek en analyse. We hebben globale contacten in de wereld van industriële lijmen en afdichtingsmiddelen, voor elk kleefprobleem vinden we de juiste oplossing. AF consulting kan u in contact brengen met de juiste partners (producenten, distributeurs, convertors).

Partnerschappen

Wij hebben wereldwijd contacten van industriële lijmen en kitten, voor elk lijmprobleem vinden wij de passende oplossing. AF consulting kan u in contact brengen met de juiste partners (producenten, distributeurs, verwerkers).

Marktanalyse

Af consulting kan marktanalyses uitvoeren in specifieke gerichte markten. We hebben contacten in bijna alle industriële markten.

Volg ons op sociale media of neem contact met ons op